Heb je nog vragen? Aarzel dan niet om contact op te nemen. Ik help je graag verder.

Voetreflexologie

 

 

muurschildering

Wat is voetreflexologie nu eigenlijk?
                         


Je lichaam weerspiegelt zich in reflexzones op jouw voeten. Je voeten zijn dus eigenlijk een spiegel van je lichaam.

Je organen overlappen een beetje in je lichaam en zo is dat ook op je voeten.

Reflexologie is een vorm van drukpuntmassage waarbij we door voornamelijk de duim en vingers gaan inwerken op deze vele punten. Door in te werken, te drukken en het masseren van deze reflexzones wordt het zelfhelend vermogen van je lichaam gestimuleerd. De doorbloeding van je voeten en je lichaam verbetert , je blokkades worden weggewerkt en er worden vele prikkels verzonden naar je lichaam.  Je lichaam wordt zo aangemoedigd om zijn natuurlijke balans te herstellen. 

Het is een waardevolle en holistische therapie, waarbij we de mens in zijn totaal gaan bekijken en een inwendige balans gaan creëren zowel op psychisch als op lichamelijk vlak.  Energie en het werken met energie speelt hier een belangrijke factor in.

 

Hoe is het ontstaan?

 

Voetreflexologie is een natuurlijke therapie die zijn oorsprong al vind in de oudheid en al meer dan 5000 jaar toegepast wordt in China en India . Zelfs in de Egyptische tombe in Saqqara daterend van 2500 -
2300 v.C vind je een muurschildering met hiërogliefen met afbeeldingen van voetreflexsessies en handreflexsessies in de 'Tombe der Artsen'.

En ook bij de Azteken, in Afrika en bij de Cherokee vinden we eeuwenoude tekenen van het gebruik van Reflexologie terug.

De hedendaagse Westerse reflexologie is gebaseerd op het werk van Dr.  William Hope Fitzgerald, een Amerikaanse arts, die later zijn werk ook in Londen, Parijs en Wenen verspreidde.
De grondlegger van de voetreflexologie in Europa is Hanne Marquardt uit Duitsland. Hanne Marquardt heeft verschillende opleidingscentra in Europa en haar opleidingen worden in meer dan 26 landen gedoceerd en hebben hun doeltreffendheid bewezen.

 

Hoe gaat het in zijn werk?

 

Tijdens een eerste verkennende sessie bespreken we je vragen en zorg ik voor een een eerste algemene scan van je voeten.
Tijdens deze scan noteer ik de gevoelige punten op een voetenkaart. Vervolgens werk ik een behandelplan op maat  voor je uit om het natuurlijk herstel van je lichaam te bevorderen.   Gevoelige punten willen niet noodzakelijk zeggen dat er iets mis

is met dat orgaan, wel is er dan dikwijls een blokkade aanwezig die men door reflexsessies kan wegwerken.

 

Kort na een eerste sessie kan je wat bijwerkingen bemerken van je lichaam.

Het ontgiftingsproces van je lichaam zet zich in werking. Hierdoor kan enkele bijwerkingen ervaren wat last hebben van hoofdpijn, zweten, warm-koude gevoel of rommelende darmen, donkerdere urine. 

Maar wees gerust. Deze bijwerkingen zijn van korte duur en een teken dat je lichaam hard werkt om in balans te geraken.
Drink zeker voldoende water om je lichaam te spoelen en het reinigingsproces te bevorderen.

 

De meeste mensen ondervinden na een eerste sessie al een positieve invloed op hun slaap (makkelijker inslapen, doorslapen), op hun welbevinden en op hun stressniveau.   

 

Tip!     Tijdens een voetreflex draag je het best makkelijke en loszittende kledij zodat je benen vrijgemaakt kunnen worden tot aan je knieën en je bloedcirculatie vlotjes verloopt.

 

Wil je graag meer weten of een afspraak boeken? Neem gerust contact op.
             

Duurtijd van een sessie : 60 min

Kostprijs: 45€                                       

CONTRA –INDICATIES

 

Graag toch ook even je attentie  bij het volgende:

 

Je vraagt beter geen voetreflex aan bij :

  • acute infectieziekten hebt, al dan niet gepaard gaande met koorts.
  • ernstige psychische aandoeningen hebt zoals schizofrenie en dissociatieve stoornissen.
  • ernstig hartfalen en bij ernstige bloedsomloopstoornissen.
  • de eerste vier tot zes weken na een operatie.Zwangerschap

Als je een afspraak maakt, meld het wanneer je zwanger bent.
Samen kunnen we afspreken welke behandeling het best van toepassing is.
Er zijn geen contra-indicaties voor zwangerschap maar ook hier is het raadzaam de behandelende arts op de hoogte te brengen als u een behandeling ondergaat.
Wel is het belangrijk te weten dat er technieken zijn die invloed kunnen hebben op je zwangerschap.

 
 
Gebruik van medicatie
 
Een voetreflexbehandeling kan de werking van medicatie beïnvloeden en het kan ervoor zorgen dat medicatie versneld wordt opgenomen in het lichaam doordat de behandeling de bloedcirculatie bevordert.
Overleg hier ook eerst met uw behandelende arts/specialist.
 
 
Diabetici
 
Voetreflexologie kan en mag bij diabetici toegepast worden, maar het is aangeraden om na de behandeling regelmatig je suiker te controleren om zo Hypoglykemie te voorkomen.
Breng ook je huisgenoten op de hoogte als je een sessie achter de rug hebt. Voorkomen is beter dan genezen.
 
 
Als laatste wil ik ook even benadrukken dat ik als voetreflexologe geen arts kan vervangen.
Een arts kan diagnoses stellen en medicijnen voorschrijven. Als voetreflexologe kan ik dit niet.
Mijn doel is te kijken waar je je natuurlijke balans is verstoord en deze trachten te herstellen en zo je klachten en/of problemen te helpen verminderen.
Het is het zelfhelend vermogen van je lichaam dat het succes van je behandeling zal bepalen.
Het is een natuurlijke en zachte manier om je lichaam opnieuw in balans te brengen die zijn nut al zeker en vast heeft bewezen.