Heb je nog vragen? Aarzel dan niet om contact op te nemen. Ik help je graag verder.

De Chinese klok - De werking van je bioritme

Leven in overeenstemming met je Bioritme?

 

De milt en de miltmeridiaan (actief tussen 09:00 en 11:00)

Laten we meteen beginnen met de belangrijkste. Tussen 09:00 en 11:00 is de milt het meest actief en zorgt deze voor superkrachten. De milt staat voor het intellect. Begin de dag dus met de grootste en belangrijkste taak, die het meeste van jouw brein vraagt. E-mails lezen en appjes beantwoorden behoren hier niet bij.
Bekijk je to-do lijst en begin met het belangrijkste , want wanneer je deze uren ten volste hebt benut, sta je voor op de rest van de dag. Anderzijds is het dus niet zo gek dat je tussen 21:00 en 23:00 moe kunt worden.

 

Je hart en de hartmeridiaan (actief tussen 11:00 en 13:00)

Dit is het moment om contact te maken. Belangrijke calls, zakelijke meetings of een lunch met je beste vriendin plan je voortaan op de middag.
Dit is ook het moment voor een gezonde maaltijd. Vermijd snelle koolhydraten, verkeerde vetten en suikers. Deze werken als een katalysator voor je middagdip.

 

Dunne darm en dunne darm meridiaan (actief tussen 13:00 en 15:00)

Op dit moment is jouw dunne darm aanschuift aan tafel om te kijken hoe de overschotjes kunnen worden opgenomen. Tijd om te verteren dus....  E-mails/appjes beantwoorden of een andere taak waar het volledige IQ niet voor hoeft te worden benut? Dit is het moment. Wie over de vrijheid beschikt, gaat even een frisse neus halen.

Blaas en blaasmeridiaan (actief tussen 15:00 en 17:00)

Even aan het suffen ? Tijd voor je Royco minute soep ?  Nee, de marketing heeft gewoon heel slim op jouw orgaanklok ingespeeld :o)

Check op dit tijdstip of je genoeg gedronken hebt en of je wel genoeg zout hebt binnengekregen. Drink een glas water en maak eventueel een soepje klaar (en nee, niet zo’n chemisch zakje) om je zoutgehalte aan te vullen.

Nier en niermeridiaan (actief tussen 17:00 en 19:00)

 

Working nine to five, zegt jou dat iets?
Vanaf vijf uur zijn de nieren het meeste actief, waarbij stress kan leiden tot uitputting van de bijnieren. Haal dus de ambtenaar in jezelf naar boven en stop je werkzaamheden voortaan rond deze tijd.

Bloedsomloop en hartbeschermer meridiaan (actief tussen 19:00 en 21:00)

Volg een yogales, trek jezelf terug met een goed boek. Of nog beter: benut deze tijd om lekker een potje seks. Zeker wanneer er een kinderwens is. Volgens de Chinezen is dit het beste moment voor conceptie, omdat de bloedsomloop voor warmte zorgt. Doordat ook het hart een belangrijke rol speelt rond dit tijdstip, is dit het moment om iets te gaan drinken met je vrienden.

 

Drievoudige verwarmer meridiaan (actief tussen 21:00 en 23:00)

 

Officieel is de verwarmer geen orgaan, maar een energetisch systeem, meer bepaald de thermostaat van je lijf. Gebruik deze tijd als transitie tussen wakker zijn en slapen, want de non-activiteit van de milt ervoor zorgt dat je lekker rustig en slaperig aan het worden bent.

 

Galblaas en galblaasmeridiaan (actief tussen 23:00 en 01:00)

Elk uur dat je voor twaalf uur slaapt,  telt dubbel. Helemaal waar is het niet, maar onwaar ook weer niet.

De galblaas kun je zien als de links of naar rechts swiper, ofwel de keuzemaker. Wie tussen 23:00 en 01:00 in bed ligt kan de volgende dag makkelijker keuzes maken. Dat brengt ons weer bij het volgende gezegde: ergens een nachtje over slapen.

Lever en levermeridiaan (actief tussen 01:00 tot 03:00)

Nachtvlinders en lamhangers? Zorg dan dat je voor deze uren in je bedje ligt. Ja, ook een eenvoudige avond winen and dinen voelt de dag erna (iets) beter aan.

Naast het fysiek ontgiften doet de lever dit ook op mentaal niveau. Eigenlijk is het dus ALTIJD een must om rond dit tijdstip te slapen.

 

Long en longmeridiaan (actief tussen 03:00 en 05:00)

 

Hier wordt de aandacht gericht op de ademhaling. Wie rond dit tijdstip opstaat, profiteert van een optimale longfunctie. Monniken doen het, Wim Hof doet het. Je hebt misschien al gehoord van de 5AM club.

Daarnaast is dit ook een heel goed tijdstip om gewoon lekker te slapen, zodat je jouw emoties kunt verwerken. Zoals verdriet, dat tevens bij de longen hoort.

 

Dikke darm en dikke darm meridiaan (actief tussen 05:00 en 07:00)

 

De dikke darm meridiaan en de longmeridiaan reguleren samen de afscheiding van afvalstoffen. Ook absorbeert de dikke darm overtollig vocht en dat betekent: plassen, terwijl je nog zo heerlijk ligt. Wedden dat je er de klok op gelijk kunt zetten dat dit dilemma zich rond dit tijdstip afspeelt?

 

Maag en maagmeridiaan (actief tussen 07:00 en 09:00)

 

Ontbijten als een koning, lunch als een prins en dineren als een zwerver?  Weer een bekende quote ontrafelt....

Tijdens 07:00 en 09:00 is het de maag die op het podium staat. Dit betekent dat de Bourgondiër eindelijk weer uitgetalen mag worden. Voor de oplettende kijker, of lezer… Wanneer is het dus het slechtste moment om een grote maaltijd te nuttigen? Juist, precies twaalf uur later dus.

 

Hopelijk vond je dit artikel interessant!

Warme Groeten,

Katrien

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.