Heb je nog vragen? Aarzel dan niet om contact op te nemen. Ik help je graag verder.

Elke dag ontspannen... geen tijd voor of toch wel?

 

Stress, gejaagdheid, burn-out het blijven heikele punten in onze  huidige maatschappij. 

Ik zie vaak dat veel mensen nog altijd op zoek zijn naar een goede balans.  Alle ballen omhoog houden, rondhollen van hot naar her, drukke baan, hobby' s van jezelf en van de kinderen, zien dat je gezond kookt en eet, regelmatig gaat sporten....

 

Maar hoe krijg je relaxatie nu ingebouwd in je dag?  En zorg je ervoor dat het consequent inbouwt in je dag...

Om half 10 's avonds, als het huis eindelijk aan kant staat en die was opgeplooid is?  Hahaha, ook πŸ˜‡πŸ˜‡πŸ˜‡

 

Hier alvast een aantal tools die ik leerde en ook dagelijks toepas, effectief zijn en graag met jou wil delen.  Ik hou van kleine eenvoudige gewoontes die je heel makkelijk kan inbouwen in je dag.

 

  • Voor je uit bed komt: Breathe..... 3 tellen in,  12 vasthouden, 6 uit... Adem vanuit je buik  en dit 8 keer. 

(Verbazingwekkend wat dit doet met je lijf, door het 12 tellen vasthouden krijgt je bloed veel meer tijd om de zuurstof door je cellen te laten opnemen, en zorgt voor een super energieboost ❀️)

 

  • Primen -  Een 2de stap is elke dag Primen, (bij voorkeur ook  in de  ochtends). Mijn god, wat dat doet voor je mindset is gewoon weg hemelsπŸ˜‡ 
    Primen is een vorm van visualisatie. Je start met eerst aan alles te denken waar je dankbaar voor bent.  Ik begin altijd dichtbij en werk dan in een spiraal naar buiten... Eerst Robin en de kids, familie, vrienden, ons huis, de plaats waar we wonen, het werk dat we doen, onze leraren en alle opleidingen die we kunnen volgen, de boeken die we kunnen lezen die iemand anders voor ons geschreven heeft, enz.....

     Een 2de deel is  een  visualisatie van je ideale toekomst en zelf. Visualiseer hoe jij eruit ziet, wie er bij je is, hoe je                       omgeving eruit ziet, de sfeer, wat je doet, hoe je dag eruit ziet . Maak het groot, maak het levendig met heldere kleuren,           alsof je erin gestapt bent.

     In een 3de stap: doe ik incantaties - Een incantatie is een affirmatie waar je je hart, je emoties in legt. Ik vind het                       gemakkelijkst om dit te doen op de crosstrainer of tijdens een wandeling. Dit zorgt voor kracht in je lijf en een boost in je       zelfvertrouwen. Incanties die ik gebruik zijn:  All I need is within me now  (ik lees veel in het Engels sorry ) . Elke dag word ik      sterker en sterker of gezonder en gezonder,  krachtiger en krachtiger...Als laatste visualiseer ik mijn dag, denk aan mijn          doelen en plannen voor die dag, hoe ik wil zijn, wat ik wil bereiken en visualiseer ik hoe de dag zal verlopen.

 

  • De Powerpose: Voor elke meeting, presentatie, wat dan ook waar je wat stress rond voelt... 2 minuten: Sta op, voeten op schouderbreedte, rug recht, Handen in je zij en visualiseer je hoe de meeting en de presentatie doet. Zie hoe je vertelt, hoe je de mensen boeit, hoe de onderhandelingen lopen.


  • Blijf tijdens je pauze niet achter je bureau zitten, maar ga even een frisse neus halen,  eet je lunch niet achter je scherm maar in een lunchruimte of buiten als het weer het toelaat. 


  • Als je een pitstop maakt overdag, neem dan ook even de tijd voor een ademhalingsoefening ondertussen. De 3 -12 -6 is hier ook ideaal voor.


  • Maak een lijst met je favoriete activiteiten om te ontspannen (minstens 20) en plan elke dag minstens 1 ding in van je lijst.


  • Mediteren voor het slapen gaan. Elke avond kan je zelf even mediteren in stilte of een geleide meditatie (youtube) of een appje, Meditation Moments van Michael Pilarczyk  is een geweldige hiervoor...

  • Sinds een 2-tal weken heeft Pilates op woensdag nu het rijtje aangevuld bij Yoga met Christine, zeker en vast een aanrader. ❀️

 

Natuurlijk zijn deze tools enkel en alleen om je stresslevels tijdens de dag onder controle te houden en je tevredenheid te vergroten. 

Aan de slag gaan met de hoeveelheid werk en je To do' s en je stressoren is materiaal voor een andere blog.

 

Hopelijk ben je hier iets mee 😊  ... bij mij doen ze alvast hun werk!

 

Warme groeten,

 

Katrien

 

Oh ja,  wil je ontspanning naar een dieper level brengen,  of heb je soms eens een extraatje nodig? ... Dan is een Voetreflexsessie hier natuurlijk ook heel goed voor... 
Ik heb een speciale Stresskuur die je kan helpen je stresslevels naar beneden te halen...
Voel je je overspannen en wil je aan de slag met je stressoren en je to-do list dan kan je ook terecht bij mij voor een coachgesprek.

     

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.