Heb je nog vragen? Aarzel dan niet om contact op te nemen. Ik help je graag verder.

Opgeblazen, verstopt, rommelende darmen?

Heb je wel eens last van je darmen? Een opgeblazen gevoel, krampen, diarree of net constipatie?

De darmen zijn een zeer belangrijk onderdeel van ons lichaam.  Ze worden ook wel eens ons tweede brein genoemd. 60 tot 70% van ons afweersysteem zou bepaald worden door onze darmen.

Daarom is het belangrijk om lief te zijn voor je darmen en ze in topconditie te houden!

Voetreflexologie is een natuurlijke therapie die kan je ondersteunen bij het optimaliseren van je spijsvertering en kan helpen bij het verminderen van je klachten.

Daarnaast is het ook belangrijk om te zorgen voor een gezonde levensttijl.

Hier onder een aantal tips volgens Marcel Brienne ( gezondheidsdeskundige bij A.Vogel).

 

Tip 1 Zorg voor een gezond eetpatroon.In onze gehaaste levensstijl en met dikwijls 2 uitwerkende partners is er vaak minder tijd om zelf te koken en beroepen we ons al eens vaker op een kant- en klaar maaltijd. Deze bevatten echter vaak meer suikers, zouten en vetten dan je zelf zou toevoegen aan je maaltijden.  Probeer dus vaker zelf te koken en vers te koken en probeer het gebruik van suikers en zouten te beperken. Door wat te meal preppen op voorhand heb je altijd een gezonde maaltijd in huis.

Zorg ook voor voldoende vezels in je voeding: groenten, fruit, granen. Deze zorgen ervoor dat  je spijsvertering niet te hard wordt en vlot door je darmen beweegt. 

 

Tip 2 Voeg voldoende beweging toe aan je leven.

 

Een actieve levensstijl met voldoende beweging is belangrijk voor een vlotte darmbeweging. Beweging zorgt voor betere darmbewegingen, beter bloedcirculatie en bijgevolg opname van vitaminen en mineralen.

 

Tip 3 Voeg probiotica toe aan je voeding.Probiotica bevatten zeer veel goede bacteriën die je darmflora helpen gezond houden. Je vind ze in bv: zuurkool, augurken, yoghurt of andere gefermenteerde producten.

 

Tip 4 Beperk je Stress.

Dit is misschien gemakkelijker gezegd dan gedaan maar er zijn vele manieren waarop je je stress kan verminderen... Probeer dagelijks een ontstressmoment in te lassen in je dag. Denk aan wat ontspannende muziek, een goed boek, ademhalingsoefeningen,  meditatie, Yoga, Qi Gong, Mindfulness......

 

Wil je graag eens proeven van een weldadige Voetreflessessie en ervaren wat het voor je doet?

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.