Heb je nog vragen? Aarzel dan niet om contact op te nemen. Ik help je graag verder.

Meer water drinken voor je gezondheid?

Voor ons lichaam is voldoende water drinken van onwezenlijk groot belang. Ons lichaam bestaat namelijk voor meer dan 60% uit water. Het is het hoofdbestanddeel van elke cel en we hebben het nodig om alle processen in ons lijf vlot te laten verlopen. Zonder water is het voor ons onmogelijk om te leven. Hoelang je exact zonder water kunt, is moeilijk te zeggen want dat hangt af van je lichaamssamenstelling en de omstandigheden waarin je je bevindt, maar het is alleszins korter dan

Het is daarom ook belangrijk dat 60 % van je voedselinname uit waterrijke voeding bestaat. Puur, onbewerkt zoals de natuur het voorziet... Je raadt het al, verse groenten en fruit en zuiver en natuurlijk water.

 

Voldoende water drinken geeft je enorm veel voordelen:

 

- Je huid krijgt een gezonde gloed, is goed gehydrateerd, rimpels vervagen en je blijft er langer jong uitzien.

- Je immuunsysteem krijgt een boost.

- Het ontgiftingsproces in je lichaam verloopt vlotter doordat afvalstoffen makkelijker verwijderd worden.

- Je stoelgang verloopt vlotter.

- Het maakt je bloed dunner waardoor voedingstoffen beter opgenomen en afgegeven kunnen worden en je bijgevolg meer energie krijgt.

- Je hersencellen krijgen voldoende water zodat je hersenprocessen beter verlopen. Je hebt meer focus en denkt helderder.

Als je last hebt van brainfog, kan deze enorm verbeteren.

 

Moeilijke drinker?

 

Je kan water pimpen met stukjes sinaasappel, citroen, komkommer, aardbeien en bessen of ander fruit. Als je dit een aantal uren laat trekken, krijgt je water een lekkere smaak waardoor het makkelijker wordt om voldoende te drinken.

 

Zet een appje op je Gsm met een waterreminder die je elk uur een signaal geeft dat het tijd is om te drinken

 

Zet 's ochtends een grote karaf water op je bureau en steek een flesje water in je tas. Zodat het water steeds binnen bereik is.

 

Bouw een nieuwe vaste routine in. Start en sluit je dag met het drinken van een glas water. Drink bij elke maaltijd 2 glazen water.

 

Daarom deze uitdaging voor jou!

 

Drink de komende 14 dagen voldoende water, minstens 8 glazen per dag en voeg verse en rauwe groenten of fruit toe aan elke maaltijd die je verbruikt en ervaar de talkrijke voordelen die dit voor je lijf heeft!

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.