Heb je nog vragen? Aarzel dan niet om contact op te nemen. Ik help je graag verder.

Voetreflexologie of massage, wat is het verschil?

Je al eens afgevraagd wat nu juist het verschil is tussen een voetreflexsessie en een gewone ontspannende voetmassage?

 

Wel eigenlijk... al datgene dat nu net in het midden valt...

Een voetmassage begint met ontspanningsgrepen en eindigt met harmoniseringsgrepen om vertrouwd te geraken met de handen, om je te ontspannen en volledig tot rust te komen maar daar eindigt het ook bij. Een heerlijke voetmassage brengt je helemaal tot rust en doet je beslommeringen even vergeten.

 

Hoewel ook bij Voetreflexologie met deze grepen gestart en geëindigd wordt, ligt daartussen een wereld van verschil.

Een goede voetreflexoloog heeft een uitgebreide kennis van anatomie en pathologie en bijgevolg een zeer goede kennis van het menselijk lichaam. Daarnaast heeft een reflexoloog ook kennis van meridiaanpunten en werkt die ook met energie en emoties om net die punten te stimuleren waar jij op dat moment nu net behoefte aan hebt.

Eens een voetreflextherapeut voelt dat jij  volledig tot rust gekomen bent, starten we met het therapeutisch werken en voelen gaan we voelen en opsporen waar nu juist bij jou verstoringen of blokkades gaan zitten.

Deze werken we dan stap voor stap los tot de blokkade loslaat of wegebt.

 

Het therapeutische werk neemt zo' n 20 à 30 minuten in beslag. Als afronding eindigen we met enkele harmoniserende grepen om alle gegeven prikkels goed te integreren in jouw lichaam zodat die er volop mee aan de slag kan  de komende dagen...

 

Wil je graag ook kennismaken met Voetreflex? Boek dan zeker eens een sessie in!

Warme groeten,

Katrien

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.