De Winter - Tijd van het element Water

Het winterseizoen begint ondertussen te vorderen en ik begin stilaan uit te kijken naar de lente.

Winter is de tijd waarin de mensen wat meer binnen blijven, zich beschermen tegen de koude en wat meer naar binnen keren om te reflecteren. Het is de tijd waarop we het jaar afsluiten en terugkijken naar wat we het afgelopen jaar bereikt hebben en beginnen na te denken hoe we het volgend jaar gaan aanpakken, de nieuwe start. Het hoort bij de nacht, bij stilte en donkerte.

 

Het element dat bij de winter hoort is Water.
Water stroomt en golft, kan zeer krachtig zijn maar ook rustig kabbelend. Kortom een element met veel variatie.

De organen die bij het element water horen zijn je nieren en de waterhuishouding. Je nieren zijn zeer gevoelig voor koude en het is belangrijk om tijdens deze periode ervoor te zorgen dat je lichaam goed warm blijft. Dus warme sokken, degelijke schoenen. Bescherm je handen met handschoenen en draag voldoende warme kledij.

 

Je nieren zijn de kern van je energiecentrum. Het is dus zeer belangrijk om goed voor je waterhuishouding te zorgen. Vele mensen lopen dagelijks rond met een lichte vorm van dehydratatie wat al een enorme impact kan hebben op je energiepeil.

Hou dus zeker ook in de winter je hydratie in het oog.

In de winter hebben vele mensen het wat moeilijker om voldoende water te drinken. Het is zeker en vast geen probleem om in deze periode over te schakelen naar warme dranken en soepen. Koud mineraal water werkt namelijk afkoelend voor je lichaam. Verwen je voeten dagelijks met een verwarmend badje en masseer ze met een goede voetencrème. Voed je lichaam met warme gerechten en stoofschotels en verwarm je lichaam met lekker warme soepen en kruidenthee.

 

De kleur die bij het element water hoort is zwart. Wil je het element water versterken, dan kan je dit doen door wat meer zwart toe te voegen aan je kledij. Bij dit element horen ook makkelijke zwarte schoenen met een platte hak die je makkelijk kan uitschoppen.

 

De winter is ook een tijd om te relaxen en tot rust komen. Tijd doorbrengen in en aan het water bv...in een lekker warm badje, gaan zwemmen, genieten van een sauna of een stevige strandwandeling zijn in deze periode zeker een goed idee om je energiepeil wat op te vijzelen.

Maar ook even lang uitgestrekt met een interessant boek in de zetel of een spannende film is een goed idee in dit seizoen. Dus maak er zeker voldoende tijd voor.

Voor nu alvast veel badderplezier gewenst en een lekkere kruidenthee!  :))

 

Warme groeten,

Katrien

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.